Lees en kijk mee met ervaringen van andere cursisten


Yoga met je dreumes (5 november 2011)

 

Met veel plezier heb ik samen met mijn zoon Nyck meegedaan aan de cursus dreumesyoga. Nyck is een energieke dreumes, ik was dan ook heel benieuwd hoe hij zou reageren op de verschillende oefeningen. Hij had vanaf het begin een duidelijke voorkeur voor de wat fysiekere oefeningen waarbij hij zijn energie goed kwijt kon. Voor de wat rustiger oefeningen had ie niet altijd evenveel geduld. Maar als ie een beweging goed af had gerond was ie supertrots. Prachtig om te zien.

Het grappige was dat ik sommige oefeningen best ingewikkeld vond, maar dat Nyck ze met het grootste gemak uitvoerde. Ik vind het leuk dat ik nu een aantal oefeningen heb waarmee ik hem een groot plezier doe. Thuis doen we regelmatig één of twee oefeningen die we op de yoga geleerd hebben. Daarnaast is het ontzettend leuk om te zien hoe je kind reageert in een groep met kinderen van dezelfde leeftijd. Dat zie je als moeder niet heel vaak. Bij het brengen en halen op de crèche zie je die interactie toch anders. Ik ben nu zwanger van de tweede, waarmee ik zeker babyyoga wil gaan doen. Als ik er dan fysiek gezien weer aan toe ben, ga ik met Nyck absoluut voor de cursus peuteryoga!

Mireille

 

Toen ik vrienden en collega's vertelde: "Ik ga met Emma dreumesyoga doen", kreeg ik verbaasde reacties. Veel mensen hadden hier nog nooit van gehoord en ik eerlijk gezegd daarvoor ook nooit. Een vriendin attendeerde me erop. En nu zou ik het anderen zeker aanraden.

Een bewust uurtje liefdevolle quality-time met je kindje na een hectische werkweek. Hoeveel beter kun je je weekend beginnen! Tijdens de lessen hebben Emma en ik zoveel leuke oefeningen en liedjes geleerd, die we thuis nog veel doen/zingen. Hoogtepunt voor Emma is de zogenaamde rupsenflip, waarbij ze op haar kop komt te hangen. Een oefening die ik anders nooit had gedurfd. Emma vindt het geweldig. Het geeft haar veel vertrouwen in eigen kunnen. Ik merk dat onze band gedurende de lessen alleen maar hechter is geworden. Dus missie geslaagd!

Daniëlle

 

Yoga met je baby (11 juni 2011)

    

 

Vanwege gezondheidsklachten heb ik nauwelijks van mijn kraamtijd kunnen genieten. Toen ik kon gaan genieten was mijn zwangerschapsverlof voorbij.

Een uur babyyoga op zaterdagochtend was dan ook echt even quality time voor mij en Ties. Mijn doel was om onze onderlinge band verder te versterken. Ties vond de oefeningen erg leuk, hij was tijdens de lessen rustig en tevreden. De lessen werden afgesloten met een ontspanning op mooie muziek. Ties was dan zo ontspannen dat hij naast mij op de mat direct in slaap viel, een heel intiem moment. De babyyoga heeft onze onderlinge band absoluut sterker gemaakt.

Thuis proberen we ook regelmatig de oefeningen te doen. Als ik begin met de yogakusjes verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. En als we afsluiten met de babyflip dan moet Ties schaterlachen!

De cursus vloog voorbij, we doen daarom zeker mee met de volgende cursus!

Sharon


 

 

Oscar en ik hebben genoten van de babyyoga! Wij vonden het allebei erg leuk om mee te doen. Nu de lessen zijn afgelopen probeer ik nog geregeld thuis een oefening met Oscar te doen. Elke avond voor het slapen doen we sowieso yogakusjes en dan krijg ik altijd een grote glimlach van Oscar.

Toeval of niet, maar Oscar heeft tijdens de cursus geleerd om zelf te gaan zitten en te gaan kruipen. En verstoorde uiteindelijk ook deels de laatste les met zijn gekruip! Wij hopen dan ook snel mee te kunnen doen aan de volgende cursus!

Mirjam en Oscar

 

Yoga met je baby (12 januari 2011)

Als kersverse moeder was ik in het begin vooral gericht op de zorg van onze dochter Mae Lyne. Er komen veel vragen op je af en de hormonen en emoties gieren door je lijf. Doe ik alles wel goed? Gaat het goed met haar? Ik wist gelukkig gauw een draai te vinden maar mijn zwangerschapsverlof vloog voorbij. Voor ik het wist moest ik alweer aan de slag. Ik wilde heel graag het gevoel van het verlof vasthouden en niet meteen in de hectiek van alledag meegaan. De baby yoga was daar een perfecte invulling voor. Een uurtje quality time met mijn dochter. Samen relaxen, samen spelen, even lekker samen.

Het leuke aan de baby yoga vond ik dat je spelenderwijs oefeningen doet die goed zijn voor de ontwikkeling van je kindje. Maar behalve dat zijn de oefeningen ook gewoon leuk om te doen. Vliegtuigje, schuitje varen, de zeehond, de baby-flip: allemaal oefeningen waarbij je samen lekker aan het spelen bent. Bovendien heb ik tijdens het uurtje yoga echt contact met Mae Lyne en zie ik dat zij het ook ontzettend leuk vindt. Na een lange dag werken nemen wij voortaan een kwartiertje om samen te spelen!

Yu Mee


Het is zo leuk om samen met mijn dochtertje Jasmine yoga te doen. Zelf doe ik ook yoga en wilde zo graag mijn dochtertje erbij betrekken. Maar thuis kwam het er niet zo vaak van. Dus heb ik me aangemeld voor de cursus yoga met je baby.

En het was erg fijn! Echt een uurtje ongestoord en bewust bezig zijn met Jasmine. Op een hele speelse en verantwoorde manier wisselen uitleg, oefeningen doen, dansen, zingen en soms ook huilen (ja dat voorkom je niet) elkaar af. En na afloop was er voldoende ruimte om met de andere moeders een kopje thee te drinken en ervaringen uit te wisselen. Ook erg nuttig en gezellig dus.

We hebben ervan genoten! Bedankt Monique voor de leuke ervaring! We komen zeker weer terug voor de cursus  yoga met je dreumes.

Britta

 

 

Yoga met je baby (27 oktober 2010)Met Myrthe naar baby yoga gaan is een extra feestje op een doordeweekse dag!
Myrthe is gek op aandacht en is een heel bewegelijk meisje. Het mooiste vindt ze het kijken naar de andere kindjes en hun mama's. De oefeningen zijn tijdens dit uurtje ‘bijzaak’. Thuis heeft zij daar meer aandacht voor. Kleine oefeningen doen we op de commode voor het in bad gaan en ‘s middags spelen we uitgebreid op de grond om daarna tegen elkaar aan een “powernap” te doen.

Zelf vind ik het heel fijn om deze oefeningen geleerd te hebben om te weten hoe je verantwoord en nuttig met je kindje speelt. Ik merk ook dat ze er echt wat aan heeft; het ‘grinding’ werkt iedere dag, ze is heel alert en heeft een heel sterk lijfje waar ze steeds meer besef van krijgt en gaat gebruiken.

Naast het nuttige is het ook heel ontspannen en gezellig met de andere moeders en de kopjes thee met lekkere koekjes! Monique is een goede gastvrouw, relaxte yoga lerares en heel oplettend naar de kindjes toe. Ik kom zeker naar de vervolgcursus!

Petra


 

Samen met mijn dochter Liv heb ik yoga met je baby gevolgd. Beiden vonden we het erg gezellig. Het was een leuke groep!

Voordat we aan de yoga begonnen, vond Liv het niet leuk om op haar buik te liggen. Door de oefeningen die we op de yoga leerden, begon ze het steeds leuker te vinden. Haar rug is door de oefeningen sterker geworden.

Daarnaast vond Liv het erg leuk om de andere kinderen te bekijken en te luisteren naar alle geluiden die er tijdens de les werden gemaakt. Dit was het eerste contact dat Liv heeft gehad met andere kinderen. Ook was het fijn om vragen te kunnen stellen aan andere moeders en ervaringen te delen.

Patty
 

 

Yoga met je dreumes (1 september 2010)Monique, wij willen je hartelijk bedanken voor de leuke yogalessen! Het was een leuke groep! Je bracht het met veel enthousiasme, wat de kleintjes stimuleerde om actief erbij betrokken te zijn en zo ook de ouders. Het was erg fijn om met mijn Ambertje op een andere manier bezig te zijn. Ik merkte dat Amber het erg leuk vond! Zodra we er bijna waren herkende ze de locatie en was ze erg blij. Dus dat zegt genoeg! Wij zouden graag de komende lessen ook weer van de partij zijn!

Hanan en Amber

 

Yogales volgen met mijn zoontje van twee vond ik een belevenis! Ik geef zelf yogales maar dat lijkt niet op deze les gericht op de interactie met mijn kind. Het mooie was wel dat door het niet "moeten" er juist heel veel plezier en energie ontstond. Mirza werd duidelijk binnen vier lessen al vertrouwder met oefeningen en liedjes en ik zag ineens zo veel Yoga(eenheid) in ons. Heerlijk was dat!

Hannah

 

 

Yoga bij Liefdevol Samen is een leuke ontspannen manier om iets samen met je dreumes te doen. Monique weet een prettige en ontspannen sfeer in de les te creëren en is in staat de oefeningen snel aan te passen aan de stemmingen van de kinderen en aan hun ontwikkelingsfases. Mijn dochter is erg verlegen in een groep, heeft ook zo haar peuterpuberteitnukken en deed eigenlijk nooit mee met de oefeningen tijdens de les. Toch vroeg ze mij bijna elke dag of we 'naar yoga toe' gingen. En de laatste les durfde ze eindelijk echt mee te doen. Ze vraagt nu nog steeds of we naar yoga toe gaan!

Maaike

 

 

 

 

 

 

liefdevol samen © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

www.liefdevolsamen.nl