Persbericht - augustus 2010

 

 

Liefdevol samen brengt ouder en kind dichterbij elkaar
ZerlinesYoga® met je baby of dreumes nu ook in Gooi- en Vechtstreek

 

Vanaf 1 september aanstaande verzorgt ‘Liefdevol samen’ in de Vechtstreek cursussen ZerlinesYoga® met je baby of dreumes. ZerlinesYoga® met je baby of dreumes is een liefdevolle en dynamische manier van spelen tussen ouder en kind in yogavorm. De voordelen zijn talrijk: kinderen worden gesteund in hun ontwikkeling, de band tussen ouder en kind wordt sterker, ouders werken aan hun conditie en ontmoeten andere gelijkgestemde ouders met hun kinderen. Ouders kunnen meedoen zodra hun kindje zes weken oud is. Vanaf het moment dat baby’s kunnen kruipen, schuiven ze door naar de dreumesles waar ze mee kunnen doen tot hun tweede jaar. Op www.liefdevolsamen.nl staat alle informatie over de lessen die op woensdagochtend worden gegeven bij de YOGA®FLOOR in Loenersloot.

Goed voor ouder èn kind
In landen als Amerika, Engeland en Australië is het al heel populair maar in Nederland nog nauwelijks bekend: yoga met je baby of dreumes. En dat is jammer vindt Monique Hoppenbrouwers. “Ik ben zelf moeder van een zoontje van nu één jaar oud en had na mijn bevalling behoefte weer in vorm te komen, maar ik wilde daarvoor niet naar de sportschool. Het leek mij juist fijn om samen met mijn zoontje aan mijn conditie te werken en iets te doen dat ook goed was voor zijn ontwikkeling. Via internet kwam ik terecht bij ZerlinesYoga® met je baby in Amsterdam en was direct enthousiast. Ik werd zelf sterker, had veel plezier met mijn zoontje, zag dat de oefeningen die we samen deden erg goed waren voor zijn ontwikkeling en ontmoette bovendien allemaal andere leuke moeders met kinderen in dezelfde leeftijd. Dat waren geen twee maar wel vier vliegen in één klap!”, vertelt een enthousiaste Monique. “Ik vind dat meer ouders met deze liefdevolle manier van spelen met je kindje kennis moeten kunnen maken en volgde daarom dit voorjaar de docentenopleiding van ZerlinesYoga®. Vanaf september geef ik lessen ZerlinesYoga® met je baby of dreumes bij de YOGA®FLOOR in Loenersloot.”

Speciaal voor baby’s en dreumesen ontwikkeld yogaprogramma
Baby’s die net uit de warme, bewegende en vol met geluiden gevulde baarmoeder komen, vinden het fijn aangeraakt, gekoesterd en bewogen te worden. Dat geldt niet alleen voor jonge baby’s, maar ook voor oudere kinderen. Het door Zerline Nooij speciaal voor baby’s en dreumesen ontwikkelde yogaprogramma speelt hierop in. Zerline Nooij werkt al sinds 1997 met ouders en kinderen en heeft babyyoga in Nederland geïntroduceerd. Monique vertelt: “Met de houdingen, technieken en liedjes van ZerlinesYoga® gaan ouders en kinderen zich (nog meer) vertrouwd voelen met elkaar. Het samen plezier hebben staat centraal in de les, terwijl kinderen door de oefeningen gesteund worden in hun ontwikkeling. Ze worden bewust en zekerder van hun lijfje en hun bewegingen. Doordat je samen fysiek bezig bent is het ook erg goed voor de conditie van de ouder. In de babylessen zitten bovendien speciale mamamomentjes™ met oefeningen voor bijvoorbeeld de bekkenbodem- en buikspieren om het lichaam na de bevalling te versterken. Dit alles gebeurd op een hele rustige en veilige manier. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk dat is”, aldus Monique.

Van gronding via baby huppakees™ naar ontspanning
De lessen zijn goed opgebouwd en beginnen altijd met een gronding. “De gronding is belangrijk voor de ouders om de hectiek van het thuisfront achter zich te laten en echt even aan te komen in de les. Het is altijd mooi om te zien hoe gelijk met de ouders ook de kindjes rustig worden.”, aldus Monique. Dan volgen er diverse yogahoudingen in series, zoals de Fris & Fruitige Waterserie™ of de Groei & Bloei Aardeserie™. Elk van deze series heeft een eigen uitwerking op de kindjes. Dan zijn de baby- en dreumeshuppakees™ aan de beurt; meer uptempo oefeningen met liedjes en snelle bewegingen. Vervolgens gaat bij de lessen de muziek aan om samen te dansen en de andere kindjes te ontmoeten. “Het is heerlijk om met je baby of dreumes in je armen te dansen. Ook leer je verschillende manieren om je kindje op een zo min mogelijk belastende manier te dragen. Je kunt bovendien van je lichaam een schommel maken die vele malen leuker is dan die in de speeltuin!”, vertelt een duidelijk ervaren Monique. Na de drukte is het tijd om weer terug te keren naar de mat en af te ronden met bijvoorbeeld omkeerhoudingen. “Met een hoofdstand moeten kinderen echt vertrouwen dat jij ze als ouder goed vast hebt. Op een gegeven moment zie je de kindjes ontspannen naar achteren hangen met hun handjes langs het hoofd. Dat is echt heerlijk voor ze.”, vertelt Monique. De lessen worden afgerond met een ontspanning op mooie muziek met de baby’s lekker op of naast het lichaam van de ouder, een heel intiem moment. “Bij de dreumesjes is het voor ouders een uitdaging hun ogen dicht te doen en erop te vertrouwen dat de kleintjes het goed hebben. Vaak zie je dat als de ouder zich ontspant ook de kindjes rustig worden en uit zichzelf bij de ouder komen zitten of liggen.”

Ervaar zelf de kracht van ZerlinesYoga® met je baby of dreumes
Monique hoopt dat veel ouders uit de regio de kracht van babyyoga zelf gaan ervaren. “Het leuke van ZerlinesYoga® met je baby of dreumes is dat je de oefeningen die je in de les leert ook heel gemakkelijk thuis kunt doen. De liedjes en houdingen zijn erg leuk en goed te onthouden. Het stralende gezicht van mijn zoontje is voor mij altijd voldoende reden het thuis vaak te herhalen.” Wil je meer informatie over de lessen, bel dan gerust met Monique op 06-48261277 of kijk op www.liefdevolsamen.nl.

 

liefdevol samen © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

www.liefdevolsamen.nl